
En ollut päättänyt mitään pakollisia maistettavia etukäteen, joten menin vähän sen mukaan, mikä näytti hyvältä ja mihin jaksoin jonottaa. Söin muutaman suolaisen annoksen ja jaoin kaksi eri makeaa annosta seuralaisen kanssa. Hyviä makuja ja ihmiset hyvällä tuulella. Mikäs sen mukavampaa arki-illan viettoa kuin istuskella auringossa ruoan ja ystävien parissa. :)

Tykkään tapahtumasta monestakin syystä. Olen vähän sellainen, että ravintolassa on välillä vaikea
päättää mitä söisi, kun haluaisi maistaa kaikkea mikä kuulostaa hyvältä. Tässä tapahtumassa se onnistuu aika hyvin, kiitos pienten annoskokojen. Tästä syystä jälkkäreitäkin voi maistella useita, sillä suolaisten jälkeen on vielä tilaa makealle. ;) On myös kiva bongata uusia ravintolatuttavuuksia, joihin voi mennä joku kerta tutustumaan tarkemmin. Tällä kertaa erityisesti Hoshito jäi mieleen paikkana, johon pitää päästä illallistamaan. Harmillisesti Smakby, johon tykästyin viime vuonna, jäi tapahtumasta pois. Täytyy siis suunnata Ahvenanmaalle!
Söin alkuun Matti Jämsenin grillattua purjoa, Keisarinjuustoa ja marinoitua sipulia. Hyvää!
Erityisesti sipuli yllätti maukkaudellaan ja makeudellaan ja teki vaikutuksen minuun, joka en ole suurin sipulin ystävä.

Seuraavaksi valitsin muutaman kala-annoksen väliltä ja päädyin Kaskisin lohiannokseen. Sokerisuolattua lohta, savulohimousse ja tilli-piimäkastike. Annos oli melkoisen pieni saman paikan liha-annokseen verrattuna, mutta maussa ei mitään valitettavaa. Rapeat leipäpalat toivat kivaa purutuntumaa kokonaisuuteen.
Viimeisena suolaisena söin Hoshiton avokadotempuran. Hitsin hyvää! Annos oli juuri sopivan suolainen ja avokado ei vain voi pettää...
Sitten oli makeiden vuoro. Ensimmäisenä hain Emosta "Tiramisun", joka olikin koottu jäätelövohveliin. Annos oli minulle vähän pettymys. Päällimmäisenä oli kai valkuaisvaahtoa, mikä ei oikein maistunut ja sen alla jännä hyytelömäinen liköörikerros(?), joka ei toiminut itselleni ollenkaan. Vasta alimmainen osa, jonkinlainen tuorejuustoseos maistui hyvältä. Annos jäikin aika lailla apusyöjän vastuulle.
Seuraavaksi päätin hakea Ragusta jälkkäriannoksen, joka oli houkutellut listalla koko illan. Raguun taisi olla paikan pisin jono, mutta päätin kestää odottelun. Päätin samalla ottaa vielä Ragun leipäannoksen maisteltavaksi (olen kerran syönyt Ragussa ja leivät oli ihan mielettömän hyviä!) ja tällä kertaa onni oli suotuisa - sain paikan viimeisen leipälautasen. Lautasella oli ihanaa saaristolaisleipää, parmesanimuffinia ja mielettömän rapeaa vaaleaa leipää. Levitteinä ruskistettu voi, juustolevite ja raparperihilloke. Nnnaammm!
Ragun lakritsivaahto, marinoitu fenkoli ja sitruunajäätelö. Ihan mielettömän hyvää! Lakritsivaahdossa oli ihan uskomaton maku ja kirpsakka sitruunajäätelö sopi sen kylkeen ihan täydellisesti. Fenkolitkin sopi kivasti jälkiruokaan. Tätä olisi syönyt vaikka kulhollisen...
Illan söpöin annos taisi olla Sinnen tuulihattu vadelmasorbetilla. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti