torstai 27. elokuuta 2015

Loppukesän salaatti



Tätä salaattia herkuteltiin viime viikon merellisellä piknikillä. Veneilimme viikolla Pikku Leikosaareen grillaamaan ja nauttimaan auringosta. Hommasin salaattiainekset matkalla kaupasta, joten mitään suurta kikkailua ei valmistamiseen kaivattu. Ideoin kesäisen salaatin simppeleillä aineksilla ja siitähän tuli herkullinen. Grillissä paistui kasviksia (ja lihansyöjille makkaraa), ja paluumatkalle lähdimmekin mahat täynnä. Helsingin kaupunki (kuten Espookin) ylläpitää useita saaria, joilla pääsee saunomaan ja nuotion ääreen ilmaiseksi. Kannattaa käydä, jos vain on mahdollisuus.

Mansikkakausi alkaa olla lopuillaan, mutta vielä hetken ehtii nauttia kotimaisistakin marjoista. En osannut päättää, laitanko salaattiin vuohenjuustoa vai mozzarellaa, joten otin molempia. Hyvin toimi! Eräs seurueesta tosin kommentoi "voiko tuota sanoa salaatiksi", ja kieltämättä mikään terveysruoka tämä ei ole...

Mansikka-juustosalaatti

-rucolaa
-mansikoita
-vuohenjuustoa
-mozzarellaa
-pinjansiemeniä
-balsamiviinietikkakastiketta

1. Pese rucola (tai muu vihreä salaatti) ja levitä salaattikulhon (tai kertakäyttölautasen;) pohjalle.
2. Leikele mansikat ja juustot palasiksi ja heittele rucolan päälle.
3. Ripottele päälle pinjansiemenet ja koristele salaattikastikkeella.





Nautitaan auringosta kun sitä vielä riittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti