tiistai 7. huhtikuuta 2015

Persikkapiirakkaa

Tein pääsiäiseksi erittäin helpon ja raikkaan persikkapiirakan. Käytän yleensä kaikissa mustikka-, raparperi-, marja- ynnä muissa piirakoissa samaa hyväksihavaittua kaavaa pohjan ja päällyksen suhteen. En oikeastaan koskaan käytä mitää tiettyä reseptiä, vaan ainesten määrä heitetään hatusta. Siksipä allaolevaa reseptiäkin kannattaa vähän muutella, jos esimerkiksi pohjan koostumus on liian löysä tai kiinteä. Määrät ovat siis vähän sinnepäin.



 Persikkapiirakka

Pohja:
-100 g pehmeää voita/leivontamargariinia
-1,5 dl sokeria
-1 muna
-2,5 dl jauhoja
-1 tl leivinjauhetta

Täyte:
-1 prk säilykepersikoita viipaloituna

Päällinen:
-250 g maitorahkaa (myös vaniljarahka sopisi hyvin, silloin sokerin määrää kannattaa vähentää)
-1 muna
-1 dl sokeria
-1 tl vaniljasokeria

Valmista ensin pohja: sekoita voi/margariini ja sokeri ja lisää sekaan muna. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellun vuoan pohjalle.
Levitä viipaloidut persikat pohjan päälle. Sekoita päällisen aineet keskenään ja levitä persikoiden päälle. Paista 175 asteessa noin 35-40 minuuttia.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti