Lauantaina illalliseksi valmistui lohimedaljonkeja ja uunijuureksia tartarkastikkeen kera. Lohimedaljongit ovat itselleni oikeaa herkkuruokaa, vaikka harvemmin niitä muistaa kaupasta ostaa. Itse olen aiemmin vähän heikosti kalaa kokkaillut, mutta kun lihansyöjä-poikaystävän kanssa mietitään yhteisiä ruokia, niin kala on usein helppo kompromissi.
Kalan seuraksi tein uunijuureksia, joita voisin syödä vaikka joka päivä, jos valmistamiseen menisi vähän vähemmän aikaa. Aika iisisti ne kuitenkin valmistuvat, kunhan jaksaa ensin kuoria ja pilkkoa vähän aikaa. Itse maustoin ne tällä kertaa kuivatuilla yrteillä ja öljyllä, hunaja voisi myös tehdä kivan lisän makupalettiin. Juureksina käytin tällä kertaa perunaa, porkkanaa, palsternakkaa ja punajuurta. Hirmuisen hyvää! Kalan ja juuresten vierellä syötiin kermaviilillä ja limellä kevennettyä (valmista) tartarkastiketta.
Kokeilin viikonloppuna myös helpon siemennäkkärin valmistusta. Tein näkkärin Risentan valmissekoituksesta, josta löytyy muun muassa seesaminsiemeniä, auringonkukansiemeniä ja chiasiemeniä.
Valmistus on helppoa, siemensekoitukseen lisätään kuumaa vettä ja öljyä, annetaan turvota kymmenisen minuuttia ja levitetään pellille. Uunissa sekoitus on tunnin verran ja valmiita näkkäripalat voi syödä heti jäähtymisen jälkeen. Oli oikein maistuvia. Näkkärisekoitus on jauhoton ja siemenissähän on sekä hyviä rasvoja että proteiinia. Oikein kiva välipala siis!
Viikolla bongasin kauniin joutsenpariskunnan läheisellä lammella uimassa, niitä olisi voinut ihastella kauemminkin. Mukavaa viikkoa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti