torstai 5. maaliskuuta 2015

Lempparilounas: punajuuri-feta-kikherne-kvinoasalaatti



Rakastan lounassalaatteja. Ne valmistuvat helposti ja nopeasti, niitä voi varioida miten vain, tehdä kevyempää, täyttävämpää, yksinkertaista tai monipuolisempaa mieltymysten tai kaappien sisällön mukaan. Yksi suosikeistani on punajuuri-kikherne-fetaversio, useimmiten laitan sekaan kuskusia, tällä kertaa se vaihtui kvinoaan, sillä kuskus olikin kaapista loppu. Fetan vaihdan välillä vuohenjuustoon, sekin sopii punajuuren kanssa loistavasti yhteen. Useimmiten oikaisen ja käytän valmispunajuuria, mutta tietysti spesiaalimpi salaatti syntyisi uunissa paahdetuista punajuurista. Tätä voikin soveltaa oman maun ja ehtimisen mukaan. :)

Salaatiksi sopii hyvin esim. pinaatti tai rucola yksistäänkin.

Tällä kertaa mukaan tuli salaattisekoitusta, kikherneitä, kvinoaa, fetaa, öljyä, kurkkua, kurpitsansiemeniä ja mausteita. Ostin joskus Lontoon matkalla alla olevan kuskusmausteen ja tykkään laittaa sitä juurikin kuskus- ja vastaaviin salaatteihin. Mausteita voi toki varioida ihan miten haluaa!



 Tykkään kuskusista sen vaivattomuuden ja nopean valmistumisen takia, mutta eipä kvinoakaan kovasti kauempaa vie, kymmenisen minuuttia keittämistä riittää.
Helppoa ja herkullista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti