keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Helppo pannacotta (ilman liivatetta)


Hyydykejuustokakkukokeiluni jälkeen rohkaistuin kokeilemaan myös agar agaria hyydyttämiseen, tällä kertaa pannacotan teossa. Olin lukenut jostain, että agar agarista saattaa jäädä ikävä sivumaku, mutta sellaista en ainakaan itse huomannut. En oikein osannut arvioida tarvittavaa määrää, joten minun pannacotastani tuli melkoisen tiukkaa tavaraa. Vähempikin olisi siis riittänyt hyydyttämiseen. Agar agar -hiutaleista jäi joitakin klimppejä massan sekaan, mikä ei ollut ihan toivottua. Ehkä kokeilen ensi kerralla jauhetta, jos sen kanssa tämä ongelma poistuisi. Olin kuitenkin tyytyväinen tuotteeseen.

 Agar agar -hiutaleet kokeilussa!

 Tällainen oli lopputulos



Tein melko pienen annoksen, joten määriä kannattaa suurentaa, jos aikoo tarjoilla useammalle ihmiselle. Agar agar -hiutaleiden määrää vähentäisin seuraavalla kerralla, mutta kirjoitan ohjeen niin kuin itse tein. Tarjoilin jälkkärin pensasmustikoiden kanssa, kesällä sitten tilalle itse poimitut marjat! Sen verran tuhtia tuli jälkkäristä, että lisäisin ehkä ensi kerralla maidon määrää suhteessa kermaan. Marjat kuitenkin raikastivat kokonaisuutta kivasti. :) Pannacotta hyytyi nopeasti, alle tunnissa, joten tämä on melko nopeakin jälkkäri valmistaa. Suosittelen!

Panna cotta (2 annosta)

-2 dl vispikermaa
-1 dl maitoa
-0,5 dl tomusokeria
-0,5 tl vaniljasokeria/jauhettua vaniljaa
-reilu 1 rkl agar agar -hiutaleita (tätä määrää kannattaa vähentää, alle ruokalusikallinen riittää varmasti)

1. Yhdistä kerma ja maito kattilassa ja lisää sekaan agar agar -hiutaleet, vaniljasokeri/-jauhe sekä siivilöity tomusokeri.
2. Kuumenna kiehumispisteeseen ja sekoittele liedellä noin 5 minuuttia, kunnes seos alkaa hieman paksuuntua. Itse maistoin seosta välissä lusikalla ja siinä ajassa kun odottelin lusikallisen jäähtymistä, massa alkoi jo hieman hyytyä lusikalla. Tästä päättelin, että seos alkaa jähmettyä.
3. Kaada sopivan kokoisiin astioihin ja siirrä kylmään jähmettymään. Panna cotan pitäisi olla jähmettynyt 0,5-1 tunnissa.
4. Tarjoa esim. marjojen tai hedelmien kanssa.



Massa hyytyi niin tehokkaasti, että siitä sai lusikoitua hyvin koossa pysyviä paloja. Ensi kerralla käyttäisin agaria vähän vähemmän, jotta massa olisi vähän hyytelömäisempää murekkeen sijaan :D

Hyvää oli joka tapauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti