Teimme viikonloppuna kurpitsakeittoa ja koska valtavasta kurpitsasta jäi yli puolet jäljelle keiton jälkeen, piti sille keksiä käyttöä. Niinpä ideoin muffinssit, joihin raastettu kurpitsa upposi mukavasti. Taikinaan mausteita mukaan ja päälle tuorejuustokuorrutus - oiva syysherkku on valmis!
Kurpitsamuffinssit (n. 15 kpl)
-100 g voita/margariinia
-1,5 dl sokeria (itse laitoin noin puolet kookossokeria, varmasti mikä tahansa ruskea sokeri sopii tähän hyvin)
-1 iso kananmuna
-2-3 dl raastettua kurpitsaa
-n. 3,5 dl jauhoja
-100 g kermaviiliä (myös maustamaton jogurtti käy)
-1 tl ruokasoodaa
-0,5 tl leivinjauhetta
-1 tl kanelia
-ripaus kardemummaa ja inkivääriä
-1 tl raastettua sitruunan kuorta
Kuorrute:
-150 g
-muutama rkl sitruunan mehua
-n. 1,5 dl tomusokeria
-pekaanipähkinöitä murusteltuna
1. Sekoita pehmeä voi/margariini ja sokeri(t) keskenään ja lisää sekaan kananmuna.
2. Koverra kurpitsan sisus irti kuorista ja poista siemenet. Raasta kurpitsan sisus karkeaksi raasteeksi. Lisää kurpitsaraast taikinaan ja sekoita.
3. Lisää myös kermaviili.
4. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
5. Nostele taikinaa muffinssivuokiin (itse tykästyin jämäköihin kartonkisiin vuokiin!) ja paista muffinsseja 175-asteisen uunin keskitasolla n. 15-20 min.
6. Anna muffinssien jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
7. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Maistele makeutta ja lisää tomusokeria tarpeen mukaan.
8. Kuorruta muffinssit ja ripottele halutessasi päälle pähkinämuruja.
Kurpitsasta jäi vieläkin melkein puolet jäljelle, joten voi olla että keittoa syödään vielä toisenkin kerran lähipäivinä... Tai sitten leivon uuden satsin miffinsseja! ;)
Myös keitto oli herkullista - kannattaa hyödyntää syksy ja kurpitsakausi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti