sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Ruusukaali-innostus ja loistava sosekeitto

Viikonloppuna ruokapuoleen mahtui jos jonkinmoista sisältöä. Kotona kokkailua, ystävän synttäriherkkuja ja noutofalafeleja...

Viime aikoina olen taas innostunut ruusukaaleista, niiden himo iskee ehkä noin kerran vuodessa. Itse tykkään niistä kevyesti höyrytettyinä ja sen jälkeen paistettuina, jolloin ne saavat pintaan vähän ruskeutta ja makua. Maustamiseen suolaa, pippuria ja vaaleaa balsamiviinietikkaa. Ruusukaalit sopivat erityisen hyvin esimerkiksi kuskussalaattiin, paahdettujen juuresten kanssa tai sellaisenaan. 


Perjantaina kokkailin erästä suosikkisoppaa, jota on tullut tehtyä useamman kerran aiemminkin. Keittoon tulee
-bataattia
-perunaa
-tomaattimurskaa
-sipulia
-vuohenjuustoa
-smetanaa
-sriracha-kastiketta
-kasvislientä
-suolaa & pippuria
-yrttejä maun mukaan.

Suunnilleen noista aineista muodostuu aika mielettömän hyvä sosekeitto. Vuohenjuuston voi soseuttaa muun mömmön sekaan, tai murustella valmiin keiton pinnalle. Tällä kertaa tein keiton lisäksi ruisleipäkrutongit seuraavasti:
Pilko noin viisi leipäviipaletta (itse käytin Realia) paloiksi, survo kaksi valkosipulinkynttä ja sekoita ne noin puoleen desiin öljyä, pyörittele leipäpalat seoksessa, levitä ne uunipellille ja paista reilut viisi minuuttia 225 asteessa. Hyvää tulee! 
(Alunperin resepti bongattu Patalinnulta, omat ainesosani hieman vaihtelevat joka kerta)

Tänään sunnuntai-iltana hain läheisestä pizzeriasta mättö-falafelit valkosipuliperunoilla. Totesin, että päivällä juostut kaksi salibandypeliä ja noin tuhat niissä kulutettua kaloria oikeuttivat hieman tuhdimpaan illalliseen. Ja ehkä myös nälkä oli niin kova, että ajattelu jäi vähemmälle....;) 



Toivottavasti viikonloppunne sujui maukkaissa merkeissä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti