tiistai 5. toukokuuta 2015

Helpot banaanimuffinssit

Viikonlopulta oli jäänyt pari banaania tummumaan, joten sain idean käyttää ne leivontaan. En halunnut tehdä kakkua, sillä montaa syöjää ei ollut tiedossa, joten päätin tehdä pienemmän määrän banaanimuffinsseja. Yleensä onnistun polttamaan muffinit tehokkaassa uunissani, mutta tällä kertaa tarkkailin haukkana uunia


ja onnistuin saamaan leivonnaiset ulos ennen pohjien palamista.



Banaanimuffinssit voisi jalostaa myös cupcakeiksi lisäämällä päälle kuorrutteen esimerkiksi tuorejuustosta ja tomusokerista, mutta itse söin ja tarjoilin nämä ihan perus muffinsseina. Hyviltä maistuivat niinkin. :)

Banaanimuffinssit (10 kpl)

50 g voita/margariinia/öljyä
2 dl jauhoja
1 kananmuna
0,3 dl fariinisokeria
0,3 dl valkoista sokeria
0,5 tl kanelia
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl maustamatonta jogurttia
1,5 (yli)kypsää banaania muussattuna

Sekoita rasva ja sokerit ja lisää kananmuna niiden joukkoon. Lisää kuivat aineet ja jogurtti. Sekoita muussatut banaanit taikinan joukkoon. (Tässä vaiheessa voi lisätä jauhoja/jogurttia, jos taikina on liian löysää/kuivaa). Annostele taikinaa pieniin muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Muffinssit maistuvat parhaalta hieman jähtyneinä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti