keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Naurettavan helppo valkosuklaamousse


Jos toiveissa on helppo ja hyvä jälkkäri, kokeile tätä. Monessa (valko)suklaamousseohjeessa kikkaillaan kananmunien kanssa, joihinkin vedetään jopa liivatteet mukaan, mutta mitä vielä. Helppo mousse valmistuu tasan kahdesta ainesosasta: kuohukermasta ja suklaasta. Valkosuklaa sulatetaan, kuohukerma vatkataan, sekoitetaan yhteen - valmis. Sellaisenaan moussen rakenne on vaahtomainen - jos haluaa hieman jämäkämpää moussea, niin kannattaa antaa seoksen odotella jääkaapissa parisen tuntia. Sen jälkeen koostumus on mukavan lusikoitava ja kasassa pysyvä. Halutessaan jälkkärin voi koristella marjoilla (erityisen makean valkosuklaamoussen kaveriksi sopisi varmasti happamammatkin marjat) ja nautitaan kaikki kerralla. As simple as that!


Valkosuklaamousse (2-3 annosta)

-2 dl kuohukermaa
-100 g valkosuklaata (vähän vähempikin riittäisi)
(tarvittaessa ripaus sokeria)

1. Sulata ensin valkosuklaa. Mikrottaessa kannattaa vahtia tarkkaan ja sekoitella vähän väliä. Jätä sula jäähtymään.
2. Vatkaa kuohukerma jämäkäksi vaahdoksi.
3. Lisää sekaan sulatettu ja jäähtynyt) valkosuklaa ja sekoittele tasaiseksi.
4. Tarjoile sellaisenaan tai anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.




Jääkaapissa jähmettymisen jälkeen koostumus on moussemaisempaa, suoraan valmistuksen jälkeen enemmänkin vaahtoa. Itse tykkäsin jähmeämmästä versiosta enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti