Minulle käy harvoin niin, että leivonnaiset näyttäisivät hyvältä, mutta maku ei olisi kohdillaan. Useammin on niin, että ulkonäkö voi olla vähän sinne päin, mutta maku on silti onnistunut. Tällä kertaa kävi kuitenkin niin, että ulkomuoto pääsi huijaamaan ja lopputulos oli maun puolesta tylsä.
Tein ehkä vuosi sitten veriappelsiini-keikauskakun, joka onnistui hyvin ja päätin eilen tehdä samantyyppisen kakun appelsiineista. En vaivautunut etsimään reseptiä, kunhan taiteilin taikinan vähän sinne päin niistä aineista mitä sattui löytymään. Taikina olikin hyvää, mutta jostain syystä valmis kakku ei maistunut juuri miltään. Kosteutin kakkua vielä appelsiinin mehulla, mutta ei auttanut. Tämän takia en jaa reseptiä tällä kertaa, vaan ohjeistan etsimään jonkun toimivan reseptin keikauskakulle ja noudattamaan sitä. Esimerkiksi tuossa voisi olla hyvä vaihtoehto (tosin itse jättäisin karamelisointivaiheen laiskuuttani väliin).
Keikauskakku on siitä kiva, että sen voi tehdä oikeastaan mistä tahansa hedelmistä tai marjoista ja tuunata makua mielen mukaan. Uskoisin, että omasta kakustani jäis kosteutus puolitiehen, ensi kerralla lisäisin jo taikinaan hedelmämehua.
Kuvissa tämäkin kakku kuitenkin näyttää ihan hyvältä ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti