sunnuntai 9. elokuuta 2015

Kesäinen marjapiirakka

Kesän paras aika, eli marja-aika, on juuri nyt käsillä. Metsästä löytää mustikoita, vadelmia, hieman myöhemmjin puolukoita ja, jos onni oikein potkaisee, lakkoja tai karpaloita. Kävin loppuviikosta mustikkametsällä ja löysin samalla hyvät vadelma-apajat. Viikonloppuna suuntasimme jälleen mökille, ja päätinkin ottaa marjoja mukaan ja leipoa siellä piiraan. Piirakka on hyvin perinteinen meidän perheessä, ohje opittu äidiltä. :) Yleensä teen vastaavan piirakan pelkistä mustikoista, mutta nyt lisäsin sekaan vadelmia ja lopputulos oli oikein maukas (mitä nyt reunat vähän kärähtivät mökin arvaamattomassa uunissa...).





Marjapiirakka

Pohja:
-100 g pehmeää voita/margariinia
-1 dl sokeria
-1 kananmuna
-n. 3 dl jauhoja
-1 tl leivinjauhetta¨

Päällys:
-pari desiä mustikoita, vadelmia tms. marjoja
-1 prk kermaviiliä
-1 kananmuna
-1 dl sokeria

1. Voitele piirakkavuoan pohja.
2. Valmista ensin pohja: sekoita voi/margariini ja sokeri ja lisää sekaan muna. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan vähän kerrallaan.
3. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
4. Levitä marjat pohjan päälle niin, että marjoja on kunnon kerros.
5. Sekoita kermaviili (tähän sopisi myös maitorahka tai maustamaton jogurtti), kananmuna ja sokeri keskenään ja kaada seos marjojen päälle.
5. Paista piirakkaa uunissa 30-40 minuuttia uunista riippuen.
6. Tarjoile hieman lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti