torstai 20. elokuuta 2015

Mustikkakuppikakut

(kuvat puhelimesta)

Vietin tänään synttäreitä ja halusin viedä töihin jotain leipomuksia. Olin jo suunnitellut porkkanakakkua, mutta sitten aloin miettiä, että kuorrutettuja kakkupaloja on aika vaikea kuljettaa julkisilla. Jääkaapissa oli vielä mustikoita viimeisen mökkireissun jäljiltä, joten päädyin helpommin kuljetettaviin kuppikakkuihin. Löysin vielä söpöt pienet muffinssivuoat, jotka sopivat väreiltäänkin oikein somasti mustikkateemaan. :)

Näistä muffinsseista/kuppikakuista tuli erityisen kosteita ja maukkaita, joten tällä kertaa voin itsekin todeta onnistuneeni. Kardemumma toi ihanasti makua leivonnaisiin ja tuorejuustopäällinen kruunasi kokonaisuuden. Moni tuli työpäivän aikana kehumaan jääkaapista löytyneitä maistiaisia, joten uskoisin, että ohje oli oikeasti hyvä. Kannattaa kokeilla!

Mustikkakuppikakut (n. 15 pientä leivosta)

Taikina:
-100 g pehmeää voita/margariinia
-1dl sokeria (laitoin 0,5 dl valkoista ja 0,5 dl ruskeaa)
-1 muna
-1 dl maustamatonta jogurttia
-2-2,5 dl jauhoja
-1 dl kaurahiutaleita
-1 tl leivinjauhetta + 1 tl ruokasoodaa
-0,5 tl kardemummaa
-n. 1,5 dl mustikoita
(halutessasi raastettua sitruunan kuorta)

Kuorrute:
- 150 g maustamatonta tuorejuustoa
-0,5 sitruunan mehu
-n. 1,5 dl tomusokeria

1. Sekoita pehmeä voi/margariini ja sokeri(t) ja lisää sekaan kananmuna.
2. Lisää jogurtti taikinaan.
3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
4. Kääntele mustikat varovasti sekaan.
5. Jaa taikina muffinssivuokiin, jätä kohoamisvaraa.
6. Paista 175 asteessa noin 20-30 minuuttia, kunnes ovat kypsiä.
7. Notkista tuorejuusto ja lisää sekaan sitruunan mehu sekä tomusokeri.
8. Levitä kuorrute muffinssien päälle ja koristele halutessasi mustikoilla.
9. Tarjoile heti tai seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti