perjantai 23. tammikuuta 2015

Fiinimpää illallista

Eilen pääsin herkuttelemaan vähän hienommasta illallisesta, kun käytiin Helsingin Savoyssa illallisella. Poikaystävä sai joululahjaksi lahjakortin Royal ravintoloihin, ja käytiin nyt käyttämässä se pois. Savoy on sen hintainen, että muuten ei ehkä tulisi mentyä, joten oli kiva että lahjakortti mahdollisti mennä kokeilemaan. Otettiin myös äitini mukaan kiitokseksi kaikista koiranhoitokerroista. Jaksaa äiti sitten ottaa tytöt hoitoon toistekin. ;)






















Ruoka oli erinomaisen hyvää ja kaunista. Minuun on helppo tehdä vaikutus asettelemassa annos kauniisti ja käyttämällä värejä silmän iloksi. Se lisää heti ruokailun nautintoa. Kasvisruokia ei listalla ollut, joten valitsin kalaa. En syö lihaa, mutta kala on vielä ruokavaliossa mukana. Varmasti kasvisruokaa olisi saanut pyytämällä, mutta menin nyt valmiin listan mukaan. Tosin siinä vaiheessa kun keittiöstä tuotiin ensimmäiset kokin tervehdykset, oli pakko todeta, että ei kiitos. Annoksessa oli nimittäin härkää. Mielestäni tämän tason ravintoloissa olisi asiallista kysyä asiakkaalta mahdollisista erityisruokavalioista tai allergioista etukäteen. Koin tilanteen vähän noloksi itseäni sekä hämmentynyttä tarjoilijaa kohtaan, mutta halusin asiasta mainita. Sain sitten tilalle vastaavan kalaa sisältävän pikkuannoksen.


Muuten kaikki oli oikein onnistunutta ja palvelu tavallisen hyvää. kolmen ruokalajin (+ keittiön tervehdykset) ruokailuun vierähti kolmisen tuntia, mutta missään vaiheessa ei tuntunut siltä, että jouduimme odottamaan kovin pitkään. Tämä on kai sitä slow foodia ;)

Ihana illallinen siis. Menen mieluusti toistekin, jos kukkaro antaa periksi.
Täytyy vielä kehua kahdeksannen kerroksen näkymiä - hieno miljöö hienolle ravintolalle.






Erityisesti jälkiruoka-annokset oli mielettömän kauniita - ilo silmälle sekä makuaistille. :)


 Kaikki meni - nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti