sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Helsinki-Rovaniemi-Kittilä-Levi-Rovaniemi-Helsinki

Todettiin poikaystävän kanssa loppulomasta yhdessä, että tämä on ollut tämän vuoden paras lomamatka. ;) Vakavissaan olen kyllä sitä mieltä, että tämä Lapin reissu oli yksi parhaista lomista mitä itselläni on koskaan ollut. Sitä on vaikea selittää, mutta  tuntuu, että koin matkalla jotain uudenlaista levollisuutta ja hyvää oloa, erilaista kuin normaaliarjessa. En tiedä, oliko se hiljaisuus, rauhallisuus, valkoisuus, hämäryys vai mikä, mutta jokin siellä kosketti vahvasti.
Olin myös joka päivä moneen kertaan ihmeissäni siitä, miten kaunista voi Suomessa olla. Lumiset puut ja kaikki värit sekä ajoittain niiden puute oli jotain, mitä Etelä-Suomessa ei löydä. Välissä koko maisema oli ihan sinistä, välillä kaikki oli valkoista, ikään kuin kaikki väritt olisi maailmasta kadonneet. Olin matkalla jotenkin erityisen onnellinen.

Reissattiin Leville autojunalla, mikä oli hirmuisen kätevää ja mukava tapa matkata. Junassa kaikki oli siistiä ja toimivaa. Kohteeseen päästyämme huomattiin heti toisena päivänä paukkupakkasessa, että auto on kylmästä aika kovilla. Onneksi huomattiin, että eräällä hotellilla oli lämmin parkkihalli, jonka maksu viikolta oli aika edullinen, ja pidettiinkin autoa siellä lähes koko loppuaika. Mökkimme oli sen verran lähellä keskustaa, että kävellenkin pärjäsi, joten auto sai lämmitellä rauhassa.

Viikon aikana lasketeltiin paljon, hiihdettiin, käveltiin, ajeltiin yksi päivä moottorikelkalla, käytiin katsomassa rekikoiria, saunottiin joka ilta, syötiin vähän liikaakin munkkeja (mutta hei, kuinka usein saa tuoretta munkkia??) ja syötiin muutenkin hyvin. Itse kävin myös kokeilemassa Levin hot jooga -studiota, mikä oli oikein positiivinen yllätys. Melkoinen sporttiloma siis, vaikka liikuttiin ihan vain hyvän olon ja huvituksen mukaan. Loma oli kyllä erittäin onnistunut, lähtisin Leville milloin vain uudestaan. Aloitettiinkin jo suunnitelmat ensi tammikuuta varten, taisi Levi tehdä meihin molempiin aikamoisen vaikutuksen. :) 

Kotiinlähtö oli jotenkin tosi haikeaa, kun siellä oli vain niin uskomattoman ihanaa olla. Toisaalta on kiva olla kuitenkin kotona ja saada taas omat nelijalkaiset hoidosta kotiin. Näin hyvin levänneenä on myös hyvä palata arkeen. Tästä alkaa viimeinen opiskelukevät, joten tekemistä on vielä jonkin verran. 










Viimeisenä Levin iltana käytiin paikallisessa lappiravintolassa herkuttelemassa. Ruoka oli ihanaa, suomalaista, maukasta ja kekseliästäkin. Alla punajuuriohratto.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti