tiistai 30. kesäkuuta 2015

Limeblondiet


Pidimme viikonloppuna piknikbrunssin kavereiden kanssa ja onneksi sää suosi puistossa istuskelua. Päätin leipoa jotain pientä makeaa jälkkäriksi ja raparperikyllästymisen jälkeen halusin keksiä jotain muuta tällä kertaa. Jotain raikasta, mutta makeaa. Jostain tuli vastaan ohje limeblondieista ja päätin kokeilla sellaisia. Ihan hyviä niistä tuli. Vähän vähemmän aikaa olisi voinut pitää uunissa, jotta koostumus olisi jäänyt tahmaisemmaksi. Nyt kosteutin valmiita paloja vielä limemehulla, mikä toi mukavaa kosteutta ja kirpeyttä lopputulokseen. Lime ja valkosuklaa toimivat erittäin hyvin yhdessä, sopivasti makeutta ja kirpeyttä/raikkautta.

Käytin leipomisessa "lasagnevuokaa", arviolta 25x15 cm. Jos haluat tehdä esim. pellillisen, niin tee suurempi taikina.

Limeblondiet

-100 g voita/margariinia
-1,5 dl sokeria
-2 munaa
-2 limen mehu ja raastettu kuori
-3,5 dl jauhoja
-1 tl leivinjauhetta
-130 g valkosuklaata

1. Rouhi puolet valkosuklaasta pieniksi paloiksi ja sulata puolet.
2. Sekoita voi ja sokeri, lisää munat yksitellen.
3. Raasta limen kuorta sekaan ja purista limeistä mehut mukaan.
4. Lisää mukaan sulatettu ja rouhittu valkosuklaa.
5. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää vähän kerrallaan taikinaan.
6. Levitä taikina leivinjauholla vuorattuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Blondietaikina saa jäädä vähän pehmeäksi, jolloin lopputulos on vähän tahmea.
7. Anna jäähtyä ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Voit koristella valmiit neliöt vielä raastetulla limen kuorella ja halutessaan päälle voi puristaa vielä limen mehuakin, jolloin ruutuihin saa vielä lisää kirpeyttä.

 Valkosuklaan leikkaus


 Valmiit palat. Pinnalle raastettu limen kuori kuivahtaa melko nopeasti, joten se kannattaa jättää ihan viime hetkeen ennen tarjoilua. ;) (kuvassa näkyvät pienet hippuset ovat siis kuivunutta kuorta...:D)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti