tiistai 7. heinäkuuta 2015
Paahdettuja kasviksia ja punajuurihummusta
On se vaan ihmeellistä, mitä uuni tekee juureksille ja kasviksille. Paahdetuista punajuurista ja kukkakaalista tuli taas niin hyviä, että niitä voisi syödä pelkästään ja viikon jokaisena päivänä. Ripottelin lämpimien kasviksien päälle vielä vuohenjuustoa, mikä sopi aika kivasti sekaan. Suosittelen! Lisukkeeksi, pääruoaksi, muuten vain syötäväksi.... On vain yksi kysymys: miksi en paahda asioita useammin?
Sen kummempaa reseptiä en näille edes kirjoittele, sen verran yksinkertainen on valmistus: pese (ja kuori) paahdettavat, levitä pellille, ripottele päälle öljyä, suolaa ja mausteita, anna olla uunissa kunnes pehmenevät, ripottele päälle esim. vuohenjuustoa tai fetaa, tai nauti sellaisenaan. Myös balsamiviinietikkakastike sopii sekaan. On hyvää!
Käytin osan kypsistä punajuurista hummukseen, mikä sai kivan värin (makua punajuurista ei juurikaan tule). Hummukseen tuli purkki keitettyjä kikherneitä, yksi valkosipulinkynsi, loraus öljyä, suolaa, tahinia, sitruunanmehua ja muutama pala punajuurta. Sauvasekoittimella sileäksi ja valmista! Tätä voi laittaa leivän päälle tai käyttää esimerkiksi kasvisten dippinä. Hauska vaihtoehto tavallisen hummuksen tilalle. :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti