keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Raparperijäätelö

Tein joskus vuosia sitten kotikotona tätä helppoa raparperijäätelöä, jonka ohjeen bongasin silloin jostain naistenlehdestä. Olen muistellut tätä lämmöllä siitä lähtien, mutta jostain kumman syystä en ole tehnyt sitä sen koommin. Nyt sain yllättäen äidiltä muutaman raparperinvarren ja päätin käyttää ne hyödyksi jäätelöön. Resepti piti soveltaa päästä, mutta hyvääähän siitä tuli. Sen verran on yksinkertaiset ainesosat, että pahasti ei voi mennä pieleen!








































Tämä valmistuu helposti ja nopeasti ja on huisin hyvää. Jos olisin jaksanut vaivautua (ja jos syöjiä olisi ollut muitakin kuin minä itse...), niin olisin leiponut viereen raparperipiirakan. Säästän sen kuitenkin viikonloppuun. Jäätelö maistui kuitenkin hyvältä sellaisenaankin, joten se toimii vallan hyvin jälkiruokana lisukkeen sijaan.

Raparperijäätelö

-muutama suuri raparperinvarsi
(-2 rkl vettä)
-0,5-1 dl fariinisokeria (siirappi tai jokin muu ruskea sokeri käy yhtä hyvin)
-ripaus kanelia ja kardemummaa
-1 l vaniljajäätelöä

1. Halutessasi kuori raparperi, mutta jätä osa kuorista poistamatta kauniimman värin saamiseksi. Leikkaa raparperi paloiksi.
2. Keittele raparpereja kattilassa miedolla lämmöllä ja lisää sekaan sokeri/siirappi sekä kaneli ja kardemumma. Tarvittaessa lisää tilkaa vettä, jotta rakenteesta tulee hillokemainen.
3. Kun raparperit ovat pehmenneet, siirrä kattila jäähtymään.
4. Ota vaniljajäätelö pakastimesta sulamaan.
5. Kun jäätelö on pehmeää ja raparperihilloke jäähtynyt, yhdistä ne keskenään. Halutessasi voit jättää hieman hilloketta erikseen jäätelön kanssa tarjoiltavaksi. Hillokkeen ei tarvitse täysin sekoittua jäätelön kanssa, vaan se voi jäädä raidoiksi jäätelön sekaan.
6. Siirrä jäätelö pakasterasiaan ja laita pakastimeen jähmettymään noin puoleksi tunniksi, jos syöt sen saman tien. Jäätelö kovettuu melko kovaksi, joten pakastamisen jälkeen se kannattaa ottaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua sulamaan.


Jos haluaa oikein panostaa, voi jäätelönkin tehdä itse, esim. tällä ohjeella. Siinäkin tapauksessa lisäisin hillokkeen jäätelömassan sekaan vasta sen jälkeen, kun jäätelö on jähmettynyt, enkä sekoittaisi niitä keskenään ennen jäätelön valmistamista.

Halutessaan jäätelön voi tarjoilla raparperihillokkeen kanssa.

En tiedä saako raparperijäätelöä mistään kaupasta (itse en muista nähneeni koskaan), mutta onneksi voi tehdä itse! Tekeminen on helppoa ja lopputulos maukas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti