lauantai 23. toukokuuta 2015

Lisukkeita kalalle ja helppo omenajälkkäri

Eilen kokkailtiin kalaa. Apukokki hoiti lohen maustamisen ja uuniin laiton, itse olin vastuussa lisukkeista. Teimme juuri muutama päivä takaperin uunijuureksia, joten halusin vaihteen vuoksi tehdä jotain muuta. Teki mieli kukkakaalia, joten keksin siihen ympärille linssi-kasvissekamelskan. Lisäksi tein kalan kaveriksi ihanan vihreää avokado-korianteri-pestokastiketta, joka toimi kaiken kanssa yllättävän kivasti, vaikka itsessään olikin aika tujun makuinen. Kasvislisuke taas oli itsessään vähän mieto, mutta sopi hyvin kalan ja kastikkeen kanssa yhteen.



Apukokki taiteili alkupalaksi artisokkapäällysteiset leivät. :) Valmisartisokkatahna oli yllättävän hyvää.

Linssi-kasvislisuke (noin kahdelle)

-puolikas kukkakaali
-1,5 dl ruskeita linssejä keitettynä
-1 sipuli
-1 punainen paprika
-4 keskikokoista herkkusientä
-pippuria
-suolaa
-paprikajauhetta/muita mausteita oman maun mukaan

1. Keitä kukkakaalin kukinnot kypsiksi ja paista niitä sen jälkeen pannulla, kunnes ne saavat väriä pintaan.
2. Pilko sipulit, paprika ja herkkusienet ja paista ne pannulla kypsiksi.
3. Lisää sekaan keitetyt linssit ja kukkakaalit ja pyörittele kaikki sekaisin.
4. Mausta ja tarjoile esim. kalan kanssa.


Vihreä kastike

-1 avokado
-puolikkaan limen mehu
-ruukullinen korianteria
-1 rkl pestoa
-1 dl kermaviiliä
-suolaa
-pippuria

1. Pilko avokado ja korianteri kulhoon ja purista päälle limen mehu. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
2. Lisää pesto ja kermaviili ja mausta sopivaksi.
3. Tarjoile kalan kanssa.



Jälkiruoaksi tein karamellisoituja omenoita, jotka syötiin vaniljajäätelön, vaahterasiirapin ja pekaanipähkinöiden kanssa. Luvattoman helppoa ja älyttömän hyvää!




Omenajälkkäri (kahdelle)

-2 keksikokoista kirpeää omenaa
-0,5 dl fariinisokeria
-1 rkl voita/margariinia
-ripaus kanelia
-kourallinen pekaanipähkinöitä
-tarjoiluun vaniljajäätelöä ja vaahterasiirappia

1. Viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi.
2. Sulata fariinisokeri ja voi/margariini pannulla ja kaada omenat niiden päälle. Pyörittele omenoita niin, että kaikkiin tulee voi-sokeriseosta.
3. Paistele omenoita viitisen minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
4. Tarjoile vaniljajäätelön ja vaahterasiirapin kanssa, ripottele annosten päälle murskatut pekaanipähkinät.




Ei haittaa, jos omenoita jää vähän yli - itse söin jämät aamulla jogurtin seassa, ja hyvältä maistui niinkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti